Futással és gyaloglással tettünk a parlagfű ellen
A Margitszigeti Atlétikai Centrumban futással, gyaloglással tettünk a parlagfű ellen. Volt, aki kutyával jött, mások pedig babakocsival együtt futották le a „szigetkört”, a hatvan és nyolcvan év körüliek három kilométert sétáltak.

Futással és gyaloglással tettünk a parlagfű ellen

Fél 11-ig gyülekeztek a résztvevők, és eközben a Budai Allergiaközpont munkatársai légzésfunkció-vizsgálatot végeztek a jelentkezőkön. Majd Monspart Sarolta világbajnok tájfutó, a „Tégy a parlagfű ellen!” Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket. Áder János, a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány alapítója megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek, és így is segítenek a média nyilvánosságán keresztül tudatosítani a problémát az emberekben és döntéshozókban egyaránt.

 

Monspart Sarolta vezényelte a bemelegítést, melynek során fejtetőtől a lábfejig minden porcika megmozdult. Az indulásnál elől mentek a cerkák, utána a radírok, majd a dupla radírok – ahogy a világbajnok tájfutó fogalmazott. Elhagyva a pályát a pesti oldalra tértek, a gyaloglók és a rövidebb szakaszt választók az állatkertnél nyugatnak fordultak, míg a „cerkák” körbefutották a szigetet.

 

Az Atlétikai Centrumban aztán mindenki kapott egy-egy táskát kisebb ajándékokkal, ezt követően pedig aki akarta, egy légzésfunkció-vizsgálattal ellenőrizhette, hogyan reagál a szervezete a futásra.

 

Végül a nyeremények sorsolására került sor. Ugyanis, ahogy Monspart Sarolta kijelentette, mindenki nyert, aki eljött, nem a beérkezés sorrendje, hanem a szerencse döntötte el, ki kapta az értékes nyereményeket. Az INDISO ingyenes kezeléseket biztosít az INDISO Sóbányában (a kezelések helyszíne az Országos Sportegészségügyi Intézet, más néven a Sportkórház), míg a Budai Allergiaközpont pólókat ajánlott fel az ingyenes légzésfunkció-méréseken túl.

 

Tudósítások a "Tégy a parlagfű ellen!" közhasznú alapítvány futónapjáról:

 

TV2

MTV Híradó

Duna TV Híradó

HírTV

Magyar ATV

Népszabadság

STOP.HU

Telesport

 

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.