Alapítványi támogatással úszhatnak az asztmás gyerekek
Cseh László úszó világbajnok az ötletgazdája annak a programnak, ami az Allergiamentes Életért Alapítvány és a budapesti Nyéki Imre Uszoda együttműködésének köszönhetően elindult: asztmás gyerekek kedvezményesen vehetnek részt egy úszástanfolyamon.

Alapítványi támogatással úszhatnak az asztmás gyerekek

Az Allergiamentes Életért Alapítvány és a Nyéki Imre Uszoda együttműködésével 2011. novembertől 25-től az asztmás gyermekek kedvezményesen vehetnek részt egy úszástanfolyamon. A program ötletgazdája az alapítvány kuratóriumának tagja, Cseh László úszóbajnok, aki szintén asztmás panaszok mellett ért el fantasztikus eredményeket a sportágában.

Dr. Várhegyi Csaba, a Budai Allergiaközpont gyermektüdőgyógyászának tapasztalatai alapján az asztmás gyermekek gyakran felmentésre kényszerülnek a testnevelés óra alól, mivel az intenzív fizikai mozgás egyeseknél könnyen rohamot provokálhat. Megfelelő kezelés mellett azonban nem kell lemondaniuk a testmozgásról, az úszás kifejezetten előnyös sport az asztmás gyermekek számára.

Finfera Maximilián, az alapítvány marketing vezetője elmondta, régi vágyuk teljesült az asztma-úszás program megvalósulásával. A tanfolyam ára jelenleg havi 8 ezer forint körüli kiadást jelent a családok számára, ezt támogatja az alapítvány gyermekenként 4 ezer forintos összeggel. A támogatást a szülők az úszóbérlet megvásárlása után igényelhetik az alapítvány elérhetőségén.

Felmérések szerint hazánkban minden tizedik gyermek asztmás. A jellegzetes asztmás tünetek gyakran óvodás, iskoláskorban jelennek meg. Az alapítvány a program részeként kiemelt figyelmet fordít a megelőzés, korai felismerés fontosságára is. Ennek jegyében ingyenes szűrővizsgálatokkal várnak mindenkit a Nyéki Imre Uszodában, az uszodai versenyek idején.

Forrás: Weborvos

 

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.