Adószámunk: 18125153-2-41
A „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány tevékenységét Ön is támogathatja, ha személyi jövedelemadójának 1%-át szervezetünknek felajánlja. Adószámunk: 18125153-2-41. Köszönjük segítségét!
Szenvedünk a parlagfűtől, pedig tehetnénk ellene
Hazánkban már minden negyedik ember életét megkeseríti valamilyen légúti allergia, közülük a legtöbben – közel kétmillióan – parlagfű-allergiával küzdenek. Annak ellenére, hogy ilyen sokan szenvedünk az agresszívan terjedő parlagfű pollenjeitől, kevesen teszünk ellene, pedig már azzal is jelentős eredményeket lehetne elérni, ha az adónk 1%-ával többen támogatnánk a gyomnövény visszaszorításáért harcoló szervezetek munkáját.
Sószoba avatás a Szent Rókus Kórházban
Megnyílt a Himalaya Sószoba a Szent Rókus Kórházban. A terápiás helyiség kialakítását az intézményt fenntartó Pest Megyei Önkormányzat és a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány közösen támogatta.
Pest megye támogatja a parlagfű elleni küzdelmet
Négymillió forintos támogatást szavazott meg Pest megye közgyűlése a régióban folyó parlagfű-mentesítési programra. A megyei önkormányzat és a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány közös programjai idén folytatódnak.
Gyógyító sószobák a Mesevár Óvodában
A „Tégy a parlagfű ellen” Közhasznú Alapítvány támogatásával 2010 februárjában két új sószobát alakítottak ki Budapesten, a XII. kerületi Mesevár Óvodában. A parajdi sótéglákból kirakott helyiségek különleges klímája segíti a pollenallergiás gyerekek gyógyulását.
Átadták a versenyen nyert játszóteret
Birtokba vehették a gyerekek azt az újhartyáni játszóteret, amit a Pest Megyei Önkormányzat és a "Tégy a parlagfű ellen" Közhasznú Alapítvány parlagfű-mentesítési versenyén nyert a település. Az eredményt nem a véletlennek, hanem példamutató összefogásuknak köszönhetik az újhartyániak.
Kihirdették a Zöld Föld-vetélkedő győzteseit
Több mint ezerötszáz diák jelentkezett 2009-ben a Pest Megyei Önkormányzat és a "Tégy a parlagfű ellen" Közhasznú Alapítvány által közösen meghirdetett Zöld Föld-vetélkedőre, melynek döntőjére a napokban került sor a megyeházán. A legjobb csapatok értékes jutalmakkal térhettek haza.
Újhartyán nyerte a parlagfűmentesítési versenyt
Újhartyán nyerte meg 2009-ben a Pest Megyei Önkormányzat és a "Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítvány közös pályázatát, melynek jutalma egy négy millió forint értékű játszótér.
Játszótér parlagfűírtásért
Felújított játszótérrel gazdagodott Felsőpakony, miután a település első helyen végzett a "Tégy a parlagfű ellen" Közhasznú Alapítvány és a Pest Megyei Közgyűlés által tavaly júniusban megrendezett parlagfűmentesítő versenyen.
Egyre többet tudnak a diákok a parlagfűről
Alsós és felsős általános iskolás gyerekek foglalták el 2008. november 27-én a Vármegyeháza Dísztermét. A kétfordulós vetélkedőt Pest Megye Önkormányzata és a "Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítvány közösen rendezte. A döntőbe 972 versenyzőből 156 tanuló jutott be.
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.