Az allergia immunterápiával gyógyítható
Olvasónk 6 éves kislányánál tavaly ősszel diagnosztizáltak gyomnövény keverékre allergiát, s kérdésekkel fordult orvos szakértőnkhöz a tüneteket enyhítő gyógyszerszedés szükségességével, illetve az allergia gyógyíthatóságával kapcsolatban. Dr. Balogh Katalin allergológus válaszában kiemelte: a hosszú távú megoldás a légúti allergiás betegségek oki kezelése, az allergén specifikus immunterápia.
Váratlanul érkezett az idei allergiaszezon
A hosszú, fagyos téli hónapok után szinte átmenet nélkül érkezett a szokásosnál melegebb, tavaszias idő. A szeles, csapadékmentes hetek tovább fokozzák az allergiás panaszokat. Dr. Balogh Katalint, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosát arról kérdeztük, mire számíthatunk az idei pollenszezonban.
Itt az immunterápia ideje
Az immunterápia jelenleg az egyetlen olyan ismert és hatékony orvosi kezelési forma, amely az allergia okait képes megszűntetni. Aki parlagfűre allergiás, annak legkésőbb tavasz végéig érdemes elkezdenie a kezelést, hogy már az idei pollenszezonban is érezze annak jótékony hatását. Az immunterápiáról, valamint az allergiás tünetek intenzitását befolyásoló időjárási körülmények alakulásáról dr. Balogh Katalin allergológussal beszélgettünk.
Az allergia tüneti kezelései
Beköszöntött a parlagfű szezon, sokan ilyenkor szembesülnek a parlagfű-allergia kellemetlen hatásaival. A megelőző-jellegű kúrák elkezdésével az allergiások már elkéstek, ám tüneti kezelésekre van mód: a leggyakoribb, leginkább bevált formákról dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa adott összefoglalót.
Mikor menjünk allergiatesztre?
A pollenszezon közeledtével adódik a kérdés, kinek és mikor érdemes allergia tesztet végeztetnie. A vizsgálatról dr. Balogh Katalint, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosát kérdeztük.
Tízévenként megduplázódik az allergiások száma
Dr. Balogh Katalin allergológus szakorvost, a Tégy a parlagfű ellen! közhasznú alapítvány orvos tanácsadóját megkérdeztük, hogy milyen hatékony gyógymódok állnak rendelkezésre jelenleg a parlagfű-allergia ellen. Azt is megtudtuk, vajon szabad-e sportolni, ha valaki allergiás.
Kérdezze bátran a szakorvost!
Az orvos válaszol rovatunkban kedves látogatóink kérdéseire válaszol a szakorvos. Akár felfedik nevüket, akár nem, levelükkel bizalommal forduljanak hozzánk, a megfelelő Dr. Balogh Katalin főorvosnak továbbítjuk kérdéseiket.
1 
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.