Öt lépésben a parlagfű allergia ellen
Hazánkban a leggyakoribb allergén a parlagfű, minden évben egyre több embernek okoz panaszokat. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, milyen lehetőségeink vannak a tünetek kezelésére, mit használjunk parlagfű allergia ellen.
Immunterápia gyermekvállalás előtt
Aki gyermeket tervez és aggódik, hogyan fogja majd viselni allergiás panaszait, már most érdemes gondolnia a kezelésre. Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, miért fontos előre tervezni és milyen kezelést javasol a gyermekvállalás előtt álló, parlagfű allergiás hölgyeknek.
Két hónappal a parlagfűszezon előtt érdemes elkezdeni az immunterápiát
A parlagfű-allergiások ilyenkor még nem gondolnak az idén is egészen biztosan megérkező augusztusi parlagfűszezonra. Pedig érdemes, hiszen sokat segíthet az időben elkezdett immunterápia.
Egy apró rovar segítségével lélegezhetnek fel a parlagfű-allergiások?
Az invazív ürömlevelű parlagfű okozta allergia nagyjából 13,5 millió európait érint, évente pedig mintegy 7,4 milliárd euró egészségügyi kiadással jár. Egy új kutatás szerint a problémára egy, a kontinensen nem őshonos rovarfaj jelenthet megoldást – írja a BBC híre nyomán a 24.hu.
Megtévesztőek lehetnek a tojásallergia tünetei
A tojásallergia egyes tünetei könnyen összetéveszthetők más betegségekkel.
A kezeletlen allergia miatt asztma alakulhat ki
Fontos, hogy az allergiás tünetek kezelve legyenek, mert anélkül akár asztma is kialakulhat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője az M1 aktuális csatornán.
Van a parlagfűnek hazánkban természetes ellensége?
Erre a kérdésre adott választ dr. Mikulás József növényorvos az Agrofórum Online oldalán.
Nem csak parlagfű okozhat szénanáthát
Egy orrsövényferdülés, duzzadt orrkagylók, de akár egy rosszindulatú orrmelléküreg-daganat is eredményezhet tartós orrdugulást, orrfolyást, ezeket diagnosztizálni csak szakember tudja – mondta el Bella Zsolt fül-orr-gégész a Délmagyarnak.
A fekete üröm és az aranyvessző is sok gondot okoz az allergiásoknak
A parlagfűhöz hasonlóan a fekete üröm és az aranyvessző pollenje is jelentős mértékben allergiakeltő, sőt, keresztallergiákat is okozhatnak.
A kalcium nem használ az allergiás tünetekre
A kalcium semmit nem használ az allergiás tünetekre - mondta Nékám Kristóf, a Magyar Allergiaszövetség elnöke az M1 aktuális csatornán.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.