Csúcson a parlagfű pollenkoncentrációja
A napokban tetőzik a parlagfűpollen koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Facebookon.
A zivataros idő csak ront az allergiások helyzetén
A pollenkoncentráció esős időben alacsonyabb, de a viharos idő nem biztos, hogy kedvez az allergiások számára, mert akkor széttöredezhet és szétterülhet a pollen – mondta el Nékám Kristóf az M1 Ma reggel című műsorában.
Heves megyében is később virágzott a parlagfű
Az időjárás Heves megyében is késleltette a parlagfű virágzását, de már itt is szenvednek azok, akik allergiásak ennek a növénynek a pollenjére – hangzott el az ATV Híradójában.
Több mint ezer hektár fertőzött területet azonosítottak
Külterületen – ahol a kormányhivatal az illetékes hatóság – augusztus 13-ig 978 helyszíni ellenőrzés történt, ebből 683 terület, azaz 1004 hektár bizonyult parlagfűvel fertőzöttnek. A fertőzött földeken eddig 173 terület, azaz 218 hektár esetében rendeltek el közérdekű védekezést – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A piridát a szupergyomok ellen is hatásos lehet
Amerikai kutatók szerint a különböző piridát tartalmú gyomirtó szerek hatásosak lehetnek az úgynevezett szupergyomok, többek között a parlagfű, a paréj és a libatop ellen is.
Drónok segítik a parlagfűirtást Debrecenben
Debrecenben a Pharma-Flight munkatársai drónokkal segítik a város parlagfűirtási munkáját.
Magas, néhol nagyon magas a parlagfűpollen koncentrációja
A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti - írta a tisztifőorvosi a Facebook-oldalán.
A parlagfűszezon is hozzájárulhat a koronavírus terjedéséhez
Egy áprilisi nemzetközi kutatásból kiderült, hogy a parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, így megkönnyíti a légúti vírusfertőzések, például a koronavírus terjedését is.
Nyakunkon az idei parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Facebook-oldalán.
Nehéz időszak vár a parlagfű-allergiásokra
Idén nyáron várhatóan nagyon magas lesz a parlagfű pollenkoncentrációja – mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.